Frågor & svar

Frågor & svar


Pensionen består oftast av tre delar – allmän pension, tjänstepension och premiepension. Därtill kan du ha ett eget pensionssparande. Hur stora de olika delarna blir i din framtida pension, eller om alla delar finns med är individuellt. Premiepensionen är en del av den allmänna pensionen. Varje år avsätts 2,5 procent av din lön och andra skattepliktiga ersättningar till premiepensionen. Hur stor den blir beror på summa och avkastning från de fonder du valt.
Du får information via nyhetsmail och sms.
Spamfiltret kan ha fångat upp det, vilket gör att det antingen hamnar bland skräpposten eller inte kommer fram alls. Se till att du har mats@mats-svensson.se som kontakt i din adressbok så minskar risken för detta problem.

Om du har en företagsadress så kan det system vi använder för nyhetsbreven vara blockerat. Kolla med din IT-avdelning om ”getanewsletter.com” är blockerat. Är det blockerat så fråga om de kan tillåta ”mats-svensson.se” genom ”getanewsletter.com”. om det inte går så bör du ge oss en annan e-postadress som vi kan använda istället.

Ditt e-postkonto kan vara fullt. Du behöver i så fall radera en del så att det finns plats för nya.

Du har bytt till en ny e-postadress som inte har blivit uppdaterad i vårt system.

Både ja och nej. Ja, du bör byta samma dag för att ta del av samma avkastning, men naturligtvis är du inte tvungen. Du styr själv över dina placeringar.
Ja, avkastningen blir inte densamma som min men det går bra att använda mig som inspiration och sedan sätta samman ditt fondval som du själv vill.
Jag kan inte garantera någon avkastning men jag kan garantera att jag varje dag gör allt jag kan för att min, och därmed din, avkastning ska bli så hög som möjligt. Jag placerar ju mina egna pengar, min egen pension, och vill naturligtvis att den ska bli så hög som möjligt.
Om du gör samma fondbyten som Mats, så har du möjlighet att få samma avkastning som han får framöver. Om Mats lyckas hålla 15 % i snitt/år, kommer han från 63 års ålder att få ca 43 000 kr i månaden livet ut, utöver den vanliga pensionen. Den genomsnittliga allmänna pensionen i fjol motsvarade knappt hälften av snittinkomsten för blivande pensionärer, eller 11 072 kronor i månaden.
Vi skickar en faktura till din postadress som betalas i förskott för den period som du har valt.
Ja, det är ett registrerat bolagsnamn som heter Mats Svensson 2000 AB. Företaget är registrerat hos bolagsverket och innehar F-skattsedel.
Kundtjänst

Har du frågor?

Telefontid måndagar

10:00–12.00

010 – 330 20 60

info@mats-svensson.se